93-3605
Быстрая доставка
Вход

Корзина

Бесплатная доставка на заказы свыше 600 грн

Плоды Тмин черный | Союз Афган | 100 г

60,00 ГРН

В наличии

Насіння (плоди) Чорний кмин (Nigella sativa) | Союз Афган|100 г

Син .: нигелла дамаська, чорнушка посівна, чорнуха, калінджі, калаунджі, Сейдалі (седана), римський коріандр, дикий фенхель, любов в тумані, мускатний квітка, перські коштовності, італійський коріандр, дівчина в зелені, чорний коріандр, чорне насіння, ніелле , мелансіон, сіах дана, шоніз, криши джірак, кетьяч, кетчаз, караунджі клунях, калаонджі Джиро, хаббуль-Сауда, хаббатуль-барака

Кмин чорний був виявлений в гробницях єгипетських фараонів у вигляді посудини з цілющим маслом, про що свідчить значимість рослини в стародавні століття. У Стародавньому Єгипті його використовували  практично від усіх хвороб. Письмова згадка про кмин зафіксовано на сторінках Біблії. Ще Діоскорид, Пліній, Авіценна і Гіппократ використовували кмин чорний в терапевтичних цілях. Східні цілителі називали кмин чорний «благословенним насінням, який виліковує від будь-якої хвороби, крім смерті». Мусульмани шанують і широко застосовують для лікування олію кмину, а також препарати на основі рослини (відвари, настої, настоянки). В аюрведических трактатах згадується про корисні властивості чорного кмину. Кмин в мусульманської релігії називали рослиною Пророка. Рослину вирощували в Стародавній Греції і Римі заради користі насіння. Стародавні єгиптяни застосовували олію кмину чорного як натуральний  косметичний засіб, використовували в складі протии отрути при зміїних укусах, для поліпшення травлення, для позбавлення від кишкових паразитів. Кмин чорний був виявлений в гробницях єгипетських фараонів у вигляді посудини з цілющим маслом, про що свідчить значимість рослини в стародавні століття . Поширившись в усі куточки світу з Індостану, кмин звичайний називають калінджі (Калонг). Англійське загальноприйнята назва рослини — нигелла, асоціативні найменування — диявол в кущах, перські коштовності. «Нігелла» — в перекладі з латині означає «чорний», про що свідчить вугільно-чорний відтінок насіння. Найбільш романтичну назву кмину, яке дали йому англійці — Love-in-Mist (в перекладі — «любов в тумані»), оскільки рослина має зеленувато-блакитними, що нагадують туман, серпанок квітками.

Хімічний склад: У насінні чорного кмину міститься жирне масло (до 44%), ефірна олія (0,8-1,5%), глікозид мелантін, алкалоїд дамасцеін (0,1-0,3%), стероїди, фермент ліпаза. Ефірна олія чорного кмину має вигляд рідини жовтого кольору з пряним запахом. Активною речовиною в його складі є мелантол. У складі масла знайдені насичені і ненасичені жирні кислоти, в тому числі Омега-9 і Омега-6, 15 амінокислот, зокрема аргінін, фосфоліпіди, вітаміни групи В, вітамін С, D, фітостероли (кампестерін, бета-ситостерин, стигмастерин, дубильні речовини, флавоноїди, каротиноїди, моно- і полісахариди, ензими, алкалоїди, тритерпенові сапоніни. До складу кмину увійшли багато мікро- і макроелементи: кальцій, фосфор, залізо та ін. У листі рослини виявлено до 0,43% аскорбінової кислоти і велика кількість каротину.

Чорний кмин — рослина нефармакопійна, але офіційно використовується в східних країнах. Особливу цінність в фармакології є насіння та олія кмину чорного. З насіння рослини отримують ферментний лікар. препарат ліполітичного дії Нігедаза, хімічні речовини якого активно розщіплюють жири. Йоги призначають при панкреатиті, гастриті, ентероколіті, хронічному гепатиті та інших захворюваннях травної системи.

Кмин — активний компонент багатьох біологічно активних добавок для поліпшення лактації, роботи органів травної системи. У народній медицині чорний кмин особливо популярний і має величезний спектр дії. Насіння рослини застосовують, як сечогінну, жовчогінну, відхаркувальну, протиастматичну, болезаспокійливу, а також як засіб для підвищення лактації  грудного молока, позбавлення від глистів. Крім того, відвари, настої і настойки кмину чорного володіють антибактеріальними, протигрибковими, гепатопротекторними, антиоксидантними, противоалергенними, гіпотонічними, імунностимулюючими властивостями.

Сучасні фарм.компанії різних країн додають олію і насіння чорного кмину до складу різних лік.препаратів. Як фармакологічну сировину чорний кмин активно застосовують в арабських країнах, у Франції, Німеччині, Італії, Великобританії, США. Введення в раціон харчування олії кмину чорного перспективно в профілактичних і терапевтичних цілях, в складі комплексної терапії гельмінтозів, виразковій хворобі шлунка і дванадцятипалої кишки, дисбактеріозу, гастриту, ентериту, ентероколіту, коліту, жовчнокам’яної хвороби, панкреатиту, дискінезії жовчовивідних шляхів, гепатиту, холангіту, холециститу, холецістохолангіта, цирозу, стеатозу печінки. Вміщені в складі олії кмину фосфоліпіди здатні покращувати дезінтоксикаційну функцію печінки, відновлюють клітинні мембрани гепатоцитів, а також запобігають розвитку жирової дистрофії печінки.

Фармакологічні властивості: 

Вченими Міжнародної імуно-біологічних Дослідницької Лабораторії Південної Кароліни (США) в 1997 році було офіційно підтверджено, що насіння та олія  чорного кмину безпосередньо стимулюють вироблення клітин кісткового мозку. А цей процес є важливою ланкою комплексного лікування і запобігання онкологічних утворень. Експериментально доведено, що кмин визнаний дієвим засобом для терапії великого спектру захворювань, при цьому не провокує звикання, виникнення алергічних реакцій.

В ході наукового експерименту, проведеного в медичному університеті в Дацці (Бангладеш), виявлені антибактеріальні властивості олії чорного кмину. У 1898 році в медичному журналі (Пакистан) вийшла стаття про унікальні властивості олії кмину чорного. Неодноразово проводилися американські дослідження кмину, в результаті яких виявлено лактогенні властивості рослини. Косметологами проводилися дослідження властивостей кмину чорного, виявлено, що олія насіння рослини прискорює ріст волосся, а також запобігає  передчасниму посивінню. Активна речовина кмину тімохінон, що отримується з насіння кмину чорного, має антиоксидантні властивості і гальмує розвиток онкологічних клітин. До того ж, тімохінон винищує ракові клітини, активно впливаючи на генетичний код ракових клітин, які локалізуються в підшлунковій залозі. Вчені східних країн вважають, що кмин — перспективний засіб для зміцнення імунітету через наявність у складі потужних антиоксидантів.

Насіння кмину чорного є одним з найбільш багатих природних джерел бета-ситостерину, антиканцерогенні властивості якого досить відомі. Олія кмину корисна для серцевого м’яза і судин. Активний вітамінний і мінеральний комплекс рослини зміцнює і підвищує еластичність стінок судин, зменшує їх ламкість, перешкоджає виникненню тромбів, знижує артеріальний тиск, сприяє зниженню рівня холестерину в крові, перешкоджає розвитку запалень в серцево-судинній системі

Застосування в народній медицині

Унікальний склад і корисні властивості чорного кмину широко застосовують з терапевтичною метою при захворюваннях печінки і органів шлунково-кишкового тракту. У мусульманських країнах рослина набула репутацію панацеї практично від усіх захворювань. В офіційній східній медицині чорний кмин відомий як жовчогінний і шлунковий засіб.

Кмин як лікарський засіб використовують при диспепсії і «коліках» у дітей, при анемії, гастриті, для підвищення лактації у годуючих жінок. Застосування чорного кмину у вигляді відвару з насіння доцільно при підвищеному газоутворення в кишківнику, простудних захворюваннях, бронхіальній астмі, туберкульозі, геморої, виразковій хворобі. Кмин ввводять в седативні, шлункові і вітрогінні збори. Спиртова настоянка кмину покращує обмінні процеси, сприяє очищенню судин, усуває бронхіальні спазми, використовується при аденомі передміхурової залози, добре  впливає на роботу серцево-судинної системи, знижуючи підвищений артеріальний тиск. Кмин чорний приймають в якості водного відвару як зміцнення  імунної системи

Олію застосовують для масажу при болях в м’язах. Порошок подрібненого насіння кмину п’ють при цукровому діабеті, головних болях, інфекціях сечовивідних шляхів, малярії. Олія чорного кмину показана при дерматитах, екземі, гнійних ураженнях шкіри. Відвар кмину допомагає при метеоризмі, тонзиліті. Обсмажене насіння виводять кишкових паразитів. Відомі корисні властивості насіння рослини і в гінекологічній практиці при порушеннях менструального циклу і деяких інших захворюваннях.

Рецепти:

Проти застуди: 2 ч. л. насіння залити 0,5 л окропу, варити на повільному вогні 10 хв. Процідити, остудити. Приймати  по 100 мл тричі на день.

Загальнозміцнюючий засіб: 200 г насіння подрібнити до порошкоподібного стану, залити молоком. Настоювати 12 год, додати цукор, ретельно перемішати. Приймати по 50 мл тричі на день.

Для виведення паразитів: обсмажити на сухій сковороді 10 г насіння. Додати дрібно нарізану цибулю (20 г), перемішати, остудити. Приймати перед сніданком по 1 ч. л.

При сечостатевих інфекціях: обсмажити 5 г насіння кмину, влити свіжовичавлений сік лимона, додати 1 г солі і 0,5 склянки води. Приймати двічі на день.

Настоянка: розтерти в порошок 15 г насіння, залити однією склянкою горілки. Закрити ємність, настоювати в темному місці 14 діб, процідити, вживати по 1 чайній ложці перед їжею. Такий склад сприяє поліпшенню травлення і очищенню кровоносних судин, допомагає при підвищеному газоутворення

Насіння кмину для схуднення: Вживання насіння чорного кмину ефективно в боротьбі із зайвою вагою. Їх можна просто жувати або вживати всередину у вигляді олії після їжі, що сприяє травленню. За рахунок того, що насіння мають сечогінну дію, виводяться надлишки рідини і нормалізуються метаболічні процеси. Для прийому всередину готується відвар, як проти застуди

Протипоказання і побічні дії:

Незважаючи на багатий склад і корисні властивості, протипоказання чорний кмин все ж має. Шкоду чорний кмин може надати жінкам на останніх тижнях вагітності, оскільки стимулює родову діяльність. Тому вживати олію і насіння рослини вагітним не рекомендується. Рослину не можна вживати при індивідуальній непереносимості. У деяких випадках зовнішнє застосування олії чорного кмину може викликати роздратування шкіри, алергічні реакції

Share this product

С этим товаром также покупают

Скидка -35 ГРН

220,00 ГРН255,00 ГРНВ корзину

Масло черного тмина | Грин-Виза | 100мл

220,00 ГРН255,00 ГРН

Масло черного тмина | Грин-Виза | 100мл

220,00 ГРН255,00 ГРН

Масло черного тмина | Грин-Виза | 100мл Об удивительных лечебных свойствах масла черного тмина упоминали в своих медицинских трактатах знаменитый Гиппократ и древнегреческий

220,00 ГРН255,00 ГРНВ корзину

Нигедаза дамасская — черный тмин | Даникафарм | 90 тбл

130,00 ГРН

Нигедаза дамасская, черный тмин | Даникафарм | 90 тбл высокий иммунитет.  Nigella damascena L. Для повышения иммунитета и активной утилизации жиров.  Показания к

130,00 ГРНВ корзину